Генна інженерія реферат скачать

Генна інженерія реферат

Реферат Генна інженерія.
генний інженерія медицина тваринництво. У своїй роботі я розкриваю тему досягнень генної інженерії. Можливості,открываемыегенетичної інженерією перед людством, в галузі як фундаментальної науки, і у багатьох інших галузях, дуже великі й нерідко навіть революційні. Таж дозволяє здійснювати індустріальне масове виробництво потрібних білків, значно полегшує технологічні процеси щоб одержати продуктів ферментації - ензимів і амінокислот, у майбутньому може застосовуватися підвищення рослин та тварин, і навіть на лікування спадкових хвороб людини. Отже, генна інженерія, будучи серед магістральних напрямів науково-технічного прогресу, активно сприяють прискоренню рішення багатьох завдань, як-от продовольча, сільськогосподарська, енергетична, екологічна.

Але великі можливості генна інженерія відкриває перед медициною іфармацевтикой, оскільки застосування генної інженерії можуть призвести до корінним перетворенням медицини. Багато хвороби, котрим нині немає адекватних методів діагностику і лікування (ракові,сердечнососудистые, вірусні і паразитні інфекції, нервові і розумові розлади), з допомогою генної інженерії і біотехнології стануть доступні і діагностиці, та лікуванню. Щодо перспектив генної інженерії у сфері лікування раку, я розповім розділ «Використання генно-інженерних організмів у медицині» Під упливом біотехнології медицина може перетворитися на дисципліну з ясним розумінням які у організмі молекулярних і генетичних процесів. Історія виникнення генної інженерії. Термін «генетична інженерія» виник наукову літературу 1970 р., а генетична інженерія як самостійна дисципліна - у грудні 1972 р., коли П. Берг, З. Коен, Х. Бойєр і працівники Стенфордського університету (США) отримали першурекомбинантнуюДНК, що складається з ДНК вірусуSV40ібактериофагалdvgal. У нашій країні завдяки розвитку молекулярної генетики та молекулярної біології, і навіть правильної оцінці тенденцій розвитку сучасної біології 4 травня 1972 р. в Науковому центрі біологічних досліджень Академії наук СРСР р. Пущино (під Москвою) відбулася перша робоча нарада по генетичної інженерії. З цієї наради і відбувається відлік всіх етапів розвитку генетичної інженерії у Росії.

У цьому генну інженерію можна з'ясувати, як систему експериментальних прийомів, дозволяють лабораторним шляхом створити штучні генетичні детермінанти як про рекомбінантних (гібридних) молекул ДНК. Введення ЄІАС у клітину нової генетичної інформацією вигляді рекомбінантних молекул ДНК змінює її генотип і фенотип, завдяки чому експериментатор отримує мікроорганізм, змінений відповідно поставленої мети. Тут простежується історію створення генної інженерії й, що її характерною рисою і те, що лабораторне відтворення деяких ключових генетичних процесів здійснено на молекулярному рівні. Те, що у природі становить привілей цілого організму, до лабораторій стало операцією, виконуваної лише на рівні клітини, і молекул. Отже учений поводиться з геном без містичного благоговіння, і з фрагментом ДНК, виділеним з природних джерел чи синтезованим. Тут також проаналізовані перспективи використання генної інженерії до медицини (багато заплановане реалізовано), включаючи фармацевтичну промисловість.

У своїй роботі я докладно розглядаю діяльність кількох великих фірм (до й інших країнах), орієнтуються використання методів генної інженерії, і вказую те що, що це методи слід аналізувати у тих розвитку біотехнологій, деякі з них налічують тисячі років. Ще одна соціальному аспекті становлення генної інженерії - це вторгнення великого капіталу академічну життя США, що з, з одного боку, високоїнаукоёмкостьюнових технологій, з другого, - величезної вартістю наукових досліджень про.( #"justify"> Характеристика генної інженерії. Сьогодні є кілька сотень генетичноизменённыхпродуктів. Вже впродовж кілька років їх вживають мільйони людей більшості країн світу. Є дані, що подібними технологіями користуються щоб одержати продуктів, реалізованих через мережу McDonalds. Багато великі концерни, типу Unilever, Nestle,Danonта інші використовують із виробництва своїх товарів генно-інженерні продукти і експортують їх у багато країн світу. Але в багатьох країнах такі продукти обов'язково повинні містити на упаковці напис "Зроблено з генетично модифікованого продукту".

Хтось вважає, що, вносячи зміни у генний код рослини рослинного або тваринного, вчені роблять той самий, як і саму природу. Абсолютно будь-які живі організми від бактерії до людини - це результат мут.


популярные авторы: